Yhteistyöllä myötätuulta saaristo-, rannikko ja vesistöalueille

Valtakunnallinen saaristo-, vesistö- ja rannikkoalueiden seminaariin järjestetään tänä vuonna Asikkalassa Aurinkovuoren koululla. Mitkä ovat saariston tulevaisuuden näkymät ja miten niihin pitäisi vaikuttaa? Miten hyödyntää tehokkaammin yhteistyötä ja muiden hyviä kokemuksia? Seminaari tarjoilee aihepiirin viimeisimmän tiedon, vertaiskokemuksia ja yhdessä oppimista. Seminaarissa kuullaan myös mielenkiintoisia puheenvuoroja saariston ajankohtaisista asioista. Tänä vuonna ohjelmaan on varattu runsaasti aikaa verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon.

Tapahtumapaikkana toimiva Asikkala pitää huolen siitä, että seminaariohjelmassa saadaan nauttia myös kesäsaariston elämyksistä. Asikkala on perinteisesti tunnettu kahdesta kanavastaan, upeasta jääkauden muovaamasta Pulkkilanharjusta sekä juotavan hyvästä Etelä-Päijänteen vedestä, jota nauttii koko pääkaupunkiseutu. Nykyisin Asikkala profiloituu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kuntana, mikä tarkoittaa niin kuntalaisten kuin ympäristön hyvinvoinnista huolehtimista. Hinku-, Ranku-, (=hiili- ja ravinneneutraali) ja Unesco Geopark-ohjelmissa mukana oleva Asikkala haluaakin olla osoitus sellaisesta saaristo osakunnasta, joka rakentaa kestävän kehityksen maakuntaa ja luo vihreää kaupunkiseutua.

Seminaarin järjestävät saaristoasiain neuvottelukunta, Asikkalan kunta sekä Päijät-Hämeen liitto. Seminaariin ei ole osallistumismaksua. Seminaarin ruokailut (20 €, 2 x lounas ja kahvit) voit maksaa paikan päällä Asikkalan koulukeskuksessa. Asikkalan kunta tarjoaa illallisen.

Yöpyminen ja iltaohjelma ovat Hotelli Tallukassa (www.tallukka.fi). Seminaarin majoittumista varten on varattu hotellista kiintiö 15.5. asti, joten varaathan majoittumisen suoraan hotellista puhelimitse viimeistään maanantaina 15.5. Tästä linkistä tarkemmat tiedot hotellihuoneen varaamisesta. pdf 105kB

Aurinkovuoren koululta on yhteiskuljetus hotelli Tallukkaan maanantai-iltana ja hotelli Tallukalta Aurinkovuoren koululle tiistaiaamuna.

Ilmoittautuminen seminaariin 20.5.2019 mennessä tästä linkistä

Ohjelma luettavissa täältä.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Elina Auri, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 744 900,
sihteeri Viljami Julkunen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 043,
kehittämispäällikkö Isa Maunula, Asikkalan kunta, p. 044 778 0211