Töitäsuomesta.fi -palvelu yhdistää avun tarvitsijoita ja avun antajia koronakriisin aikana

Töitäsuomesta.fi -banneri

MTK:n, ProAgrian ja Suomen Kylät ry:n Töitäsuomesta.fi -palvelu auttaa työnhakijoita ja työnantajia kohtaamaan koronakriisin aikana.

Maaseudulla tarvitaan 16 000 kausityöntekijää

Maaseudulla työskentelee normaalin satokauden aikana noin 16 000 ulkomaista kausityöntekijää. Heidän maahantulo on koronaviruksesta johtuen nyt uhattuna. Tilanne vaikuttaa etenkin puutarhataloudessa, mutta myös muilla alkutuotannon, metsätalouden ja kalatalouden aloilla.

Lisäksi sairastuminen tai karanteeni voivat nopeasti muuttaa tilannetta maaseudun yrityksissä. Tähän tarpeeseen töitäsuomesta.fi antaa apua.

Töitäsuomesta.fi -palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi sekä hätäavuksi

Palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi sekä hätäavuksi yritysten ja ihmisten auttamiseksi. Töitäsuomesta.fi -palvelu toimii myös kanavana naapuriavun välittämiseksi.

Opiskelijat ovat mukana talkoissa; alan opiskelijoita on ilmoittautunut niin hätäavuksi, kesätöihin kuin työharjoittelupaikan hakijoiksi. 

Hätäapua tarvitsevat, työntekijää etsivät tai harjoittelupaikkaa tarjoavat yritykset voivat hakea palvelusta auttavia käsiä. Työnantajien kannattaa ilmoittaa nyt palvelussa avoimista työpaikoistaan – moni käy katsomassa ja etsimässä paikkoja. 

Palvelun käyttöönottoon saa tarvittaessa apua. 

Tutustu Töitäsuomesta.fi -palveluun ja löydä apua tai tarjoa apuasi (ulkoinen linkki).

MTK:n perustama Töitäsuomesta.fi-palvelu avattiin kaksi vuotta sitten auttamaan maaseudun työvoimapulassa. Viime kuukaudet MTK, ProAgria ja Suomen Kylät ovat on kehitetty Maaseutupolitiikan neuvoston / MMM valtakunnallisilla maaseudun tutkimus ja kehittämisvaroilla kehittäneet palvelua entisestään. CoReorient Oy:n toteuttama palvelu oli tarkoitus avata uudelleen vasta myöhemmin tänä vuonna, mutta koronakriisissä auttamiseksi palvelu avattiin jo nyt uudelleen.

Lisätietoa

  • Kuula, Kati

    Työvoimapalveluasiantuntija, MTK ry

    Kirjoittaja toimii Maaseudun työvoimapulan syyt ja ratkaisut -hankkeen vetäjänä. Hanke on MTK:n, ProAgrian, Suomen Kylien, PTT:n ja Coreorient Oy:n yhteinen tutkimus- ja kehittämishanke, jonka tavoite on löytää ratkaisuja maaseudun työvoimapulaan. Hankkeen rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö, hankeaika on 9 kk ja hanke alkoi 1.6.2019.