Osaamiseen ja työllisyyteen liittyviä miniseminaareja 12.9.2018

Uutiset

Tule hakemaan ideoita, vinkkejä ja uutta tietoa oman alueesi, kuntasi tai maakuntasi kehittämiseen. Maaseutupolitiikan Osaaminen ja työllisyys -verkosto (OTE-verkosto) järjestää 12.9.2018 Kuntatalolla Helsingissä Kuntamarkkinoiden yhteydessä kolme ajankohtaisseminaaria.

Yhteiskunnallisten yritysten ja järjestöjen rooli tulevaisuudessa

Onko yhteiskunnallinen yrittäjyys ratkaisu maaseudun palvelujen tuottamiseen? Miten julkinen, yksityinen ja kolmas sektori voivat kumppanuuksilla olla uudistamassa maaseudun palveluita? Kuntamarkkinoiden muutosklinikalla kuulet tuoreimmat innovaatiot yhteiskunnallisten yritysten yhteistyömuodoista julkisen sektorin kanssa. Keskustelu maakuntauudistukseen sopeutuvien kuntien uusista menettelytavoista ja paikallisista ratkaisuista sote- ja hyte- palvelujen osalta, joita on toteutettu yhteistyössä yhteiskunnallisten yritysten kanssa. Paneelin keskustelijoina ovat johtaja Anne Knaapi SOSTEsta, YTT ja dosentti Jorma Niemelä Doktriinista, muutosjohtaja Jaakko Herrala Pirkanmaan liitosta sekä Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen.

Paneelikeskustelu: Kuntamarkkinoiden muutosklinikka 12.9. klo 10-10.45

Mistä ratkaisuja osaavan työvoiman ja koulutuksen saatavuuteen maaseudulla?

Ammatillisella koulutuksella on suuri vaikutus paikalliseen elinvoimaan. Rahoituksen väheneminen ja koulutuksen keskittyminen muuttavat koulutustarjontaa ja lisäävät alueellisia eroja sekä maakuntien sisällä että maakuntien välillä. Kynnys kouluttautua nousee etäisyyksien pidentyessä ja valinnanmahdollisuuksien kaventuessa. Kehityssuunta heikentää osaavan työvoiman saatavuutta.

Osaavan työvoiman ja koulutuksen saatavuuden maaseutunäkökulmia tapahtumassa tarkastelee erityisasiantuntija Juha Rutanen OTE-verkostosta. Johtaja Anssi Tuominen Kainuun koulutusliikelaitoksesta ja erityisasiantuntija Maarit Kallio-Savela Suomen Kuntaliitosta puolestaan pohtivat, miten haasteita ratkaistaan digitalisaation avulla ja yhteistyöllä esimerkiksi yritysten, lukioiden ja kansalaisopistojen kanssa.

Amisreformi: Osaavan työvoiman ja koulutuksen saatavuus -seminaari 12.9. klo 15.00-15.45

Elinvoimaa julkisista hankinnoista

Julkisiin hankintoihin liittyen tuotetaan yhteistyössä MAHVA-hankkeen (http://maaseudunhankinnat.fi) ja Suomen Yrittäjien kanssa seminaari, jossa nostetaan esiin miten julkisilla hankinnoilla voidaan lisätä alueen elinvoimaa. Pk-yritykset ovat maakunta- ja sote-uudistuksen paineessa. Kuinka turvata niiden asema julkisissa hankinnoissa? Miten lisätä draivia yritysverkoston rakentamiseen sekä vahvistamiseen ja sitä kautta alueen elinvoimaan?

Julkiset hankinnat ja paikallinen elinvoima – Virtaa ja voimaa pk-yrityksistä -seminaari 12.9. klo 16.00-16.45

Lisätietoja ja rekisteröityminen mielellään etukäteen: www.kuntamarkkinat.fi

 • Rutanen, Juha

  Erityisasiantuntija, Osaaminen ja työllisyys -verkosto (OTE) / Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti

  Phone number: +358 (0)40 573 7568

  Luontoyrittäjyys, Green Care, luonnontuoteala ja luonnonvarat.

 • Valtari, Heidi

  Erityisasiantuntija, Osaaminen ja työllisyys -verkosto (OTE) / Turun yliopiston Brahea-keskus

  Email address: etunimi.sukunimi@utu.fi
  Phone number: +358 (0)40 048 7160

  Maaseudun ja saariston kehittäminen, maaseutu- ja ruokayrittäjyys, maaseudun työvoima- ja osaamiskysymykset, lähiruoka.

 • Koski, Eero

  Erityisasiantuntija, maaseutupolitiikan Osaaminen- ja työllisyys OTE -verkosto / opetus- ja kulttuuriministeriö

  Phone number: 050 3585 493