Miten lapsi- ja perhepalvelut uudistetaan maaseudulla?

Uutiset

Kuntien luottamushenkilöille ja viranhaltijoille ja muillekin asiasta kiinnostuneille suunnattu Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla -työpaja järjestetään Maaseutuparlamentti 2017 -tapahtuman yhteydessä, 1.9. Vesileppis Areenalla, Leppävirralla. Työpajassa käsitellään lapsi- ja perhepalveluja ja niiden uudistamista maaseudulla. Työpajan järjestää Maaseutupolitiikan neuvoston Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkosto.

Lapsi- ja perhepalvelut uudistetaan valtakunnallisella muutosohjelmalla (LAPE). Muutostyö on alkanut kunnissa ja itsehallintoalueilla. Leppävirralla Maaseutuparlamentin yhteydessä järjestettävässä Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla -työpajassa pohditaan, mitä erityisiä haasteita ja mahdollisuuksia palvelujen uudistamiseen sisältyy maaseudulla. Esitykset valottavat lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja palvelujen alueellisia eroja ja nostavat esille lasten ja nuorten omakohtaisia kokemuksia syrjäseudusta arkisena elinympäristönä. Puheenvuoroissa esitellään myös paikallisia ratkaisuja, joita on kehitelty kauas karkaavien lähipalveluiden tilalle.

Työpajassa puhuvat muun muassa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, tutkijatohtori Pilvi Hämeenaho (Jyväskylän yliopisto), Pohjois-Savon LAPE-muutosagentti Minna Rytkönen, tutkija Jenni Moisio (Nuorisotutkimusverkosto) ja yliopistonlehtori Mari Käyhkö (Itä-Suomen yliopisto).

Tilaisuus on tarkoitettu kuntien luottamus- ja virkamiehille, LAPE-työhön osallistuville, vanhempainyhdistyksille, kylätoimijoille sekä kaikille lasten ja nuorten palveluista kiinnostuneille. Osallistujilla on mahdollisuus kommentoida esityksiä ja nostaa esille näkökulmia lapsi- ja perhepalvelujen kehittämiseen.

Aika: 1.9.2017 klo 13.00–16.15 (tilaisuus järjestetään Maaseutuparlamentti 2017 tapahtuman yhteydessä)

Paikka: Sport & Spa Hotel Vesileppiksen auditorio, osoite: Vokkolantie, Leppävirta

Ilmoittautuminen: Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittau­tumaan 25.8. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja:

MANE:n Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkostohankkeen erityisasiantuntija Ilkka Lehtola

ilkka.lehtola(at)uef.fi, puh. 050 597 3838.

  • Lehtola, Ilkka

    Yliopistotutkija (toiminut 31.1.18 asti KAHVEE-verkoston erityisasiantuntijana), Itä-Suomen yliopisto

    Email address: etunimi.sukunimi@uef.fi
    Phone number: +358 (0)50 597 3838

    Maaseutumaantiede, maaseutupolitiikka, sote-uudistus, lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla.