MANE mukana SuomiAreenassa 28.6.

SuomiAreena Maaseudun myytinmurtajat-keskustelu

MANE on mukana järjestämässä Maaseudun myytinmurtajat -keskustelua SuomiAreenaan perjantaina 28.6. klo 12.00-12.45. Keskustelua on mahdollista seurata paikan päältä Porissa kauppakeskus Puuvillassa, ja keskustelua voi seurata myös MTV Katsomon kautta. Maaseudun myyttejä tarkastellaan myös aamupalatilaisuudessa torstaina 27.6. klo 9-11.


Juhannuksena perinteisesti karataan maaseudulle saunomaan, nauttimaan luonnonrauhasta ja perinteistä. Elämään hyvää elämää maaseudulla.

Oletko kuitenkaan koskaan tullut miettineeksi, millaisia myyttejä maaseutuun liittyy?

Osa niistä lienee tosia ja osa on vain mielikuvaa. Joka tapauksessa myytit vaikuttavat käsitykseen maaseudustamme ja myös omaan toimintaamme.

Näihin myytteihin pureudumme SuomiAreenassa perjantaina 28.6. klo 12.00-12.45, Keskustelua on mahdollista seurata paikan päältä Porissa kauppakeskus Puuvillassa, ja keskustelua voi seurata myös MTV Katsomon kautta.

Keskustelua luotsaa Helsingin Sanomien toimittaja sekä podcastaaja Tuomas Peltomäki. Hän odottaa keskustelua uteliaana: "Usein myytit maaseudusta ovat peräisin mummolasta tai leivinuunin loimussa kerrotuista nälkävuositarinoista – pian ne voivatkin olla peräisin Porista!"

Maaseudun myytinmurtajat –keskusteluun ottavat osaa artisti Sanna “Litku” Klemetti, UEF:n apulaisprofessori Olli Lehtonen, Lieksan kaupunginjohtaja Pirre Seppänen, Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Jari Huovinen, AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä, Sunniemen Kartanon yrittäjä Toni-Anton Mattila, sekä Eurajoen nuorisovaltuustolainen Jaakko Kulmala.

Keskustelu järjestetään yhteistyössä EU:n maaseuturahoituksen, AgriHubin ja maaseutupolitiikan neuvoston MANEn kanssa.

Tutustu keskusteluun: https://www.suomiareena.fi/pori/ohjelma/9970303A-254C-4CF4-95C8-674946ED24E3

SuomiAreena aamupalatilaisuus 27.6.


Maaseudun myyttejä tarkastellaan myös aamupalatilaisuudessa torstaina 27.6. klo 9-11

Paikka: Petras Cafe (Yrjönkatu 11, Pori)

Aika: torstaina 27.6. klo 9-11

Ilmoittaudu mukaan 24.6. mennessä

Maaseutu on täynnä myyttejä. Osa niistä lienee tosia ja osa on vain mielikuvaa. Joka tapauksessa myytit vaikuttavat käsitykseen maaseudustamme ja omaan toimintaammekin.

Tervetuloa murtamaan maaseudun myyttejä torstaina 27.6. klo 9-11, paikkana Petras Cafe (Yrjönkatu 11, 28100 Pori) Tilaisuuden järjestää EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus.

Keskustelijat ja juontaja

  • Tuomas Peltomäki katsoo maailmaa median ja Helsingin Sanomien toimittajan vinkkelistä.
  • Marja Karvonen on pitkän linjan rautainen ammattilainen alueellisessa kehittämisessä
  • Sami Tantarinmäki toimii erityisasiantuntijana maaseutupolitiikan neuvostossa ja sydäntä lähellä on kylien kehittäminen ja maaseutumyyttien murtaminen kuuluu melkeinpä työnkuvaan.
  • Juontaja Juha-Matti Markkola on maaseutuverkostotoiminnan pitkän linjan toimija, jolle maaseutu on työtä ja vapaa-aikaa.

Tilaisuudessa luvassa verkostoitumista, keskusteluja maaseudun myyteistä sekä toki hyvää aamupalaa!

Ohjelma:

Klo 9.00 Aamupalaa

Klo 9.30 Maaseudun myytit –keskustelu

Keskustelemassa:

  • Tuomas Peltomäki, toimittaja, Helsingin Sanomat
  • Marja Karvonen, ylijohtaja, Satakunnan ELY-keskus
  • Sami Tantarinmäki, maa- ja metsätalousministeriö
  • Juontajana toimii Juha-Matti Markkola, maaseutuverkosto

Klo 10.00 keskustelu päättyy, aamupalaa yhä tarjolla

Lisätiedot: Meri Kiikkala, meri.kiikkala@gov.fi