Maaseutuparlamentille oma Maa puhuu-podcast – sinä voit vaikuttaa sisältöön

Uutiset

Maaseutuparlamentti tulee taas! Valtakunnallisessa tapahtumassa sukelletaan maaseutukehittämisen ja -politiikan ajankohtaisimpiin kysymyksiin, jotka vaikuttavat arkeen, elämään ja yritystoimintaan maaseutualueilla. Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa 1.-3.10.2020 järjestettävän Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtuman pääteemana on kestävä kehitys. Teemaa lähdetään avaamaan ja alustamaan tapahtuman omassa Maa puhuu -podcastissa, jonka lähetykset alkavat vuoden 2019 lopussa.

On sanottu, että kestävä kehitys on ihmiskunnan suurin oppimishaaste. Tähän haasteeseen tartutaan kuin härkää sarvista Maaseutuparlamentti-tapahtuman monipuolisessa ohjelmassa, johon sisältyy muun muassa teemakeskusteluja, työpajatyöskentelyä ja päiväretkiä Etelä-Pohjanmaalla ja Suupohjassa sijaitseviin kiinnostaviin kohteisiin. Tavoitteena on innostaa ihmisiä, yhteisöjä ja organisaatioita toimimaan yksin ja yhdessä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, lisäten samalla maaseutujen muutoskestävyyttä ja elinvoimaisuutta. Tavoitteena on myös herättää päättäjiä ja viranhaltijoita näkemään maaseutujen tarpeet, voimavarat ja mahdollisuudet ja tekemään maaseutu näkyväksi osaksi valmistelua ja päätöksentekoa.

Maaseutuparlamentti -tapahtuman Maa puhuu -podcastilla halutaan alustaa keskustelua siitä, mitä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää maaseutualueilla, maaseudun toimijoilta ja poliittiselta päätöksenteolta. Podcastiin kutsutaan mukaan päättäjiä, asiantuntijoita ja maaseudun toimijoita. Keskusteluissa pyritään rakentamaan siltaa maaseudun arjen ja yritystoiminnan ja politiikan välille. Keskeisiä kysymyksiä ovat mihin toimiin voi kukin itse ryhtyä ja mihin muutoksiin tarvitaan vahvaa poliittista ohjausta? Huomioidaanko maaseutunäkökulmaa päätöksenteossa ja miten päätökset vaikuttavat mahdollisuuksiin toimia kestävästi maaseudulla, arjessa ja yritystoiminnassa? Yksi konkreettinen aihe, johon tullaan tarttmaan on liikkuminen ja sen edellytykset maaseutualueilla: Mitä hiilineutraali liikenne tarkoittaa maaseudun arjen liikkumisen kannalta? Maa puhuu -podcastissa kuullaan myös hyvistä keisseistä, jossa kestävän kehityksen periaatteet on käännetty konkreettiseen tekemiseen.

Maa puhuu -podcastin sisältöön voi vaikuttaa osallistumalla Instagram Stories –kyselyyn (http://instagram.com/maaparlamentti/) tai nettikyselyyn (linkki). Mitä mieltä sinä olet kestävän arjen ja yritystoiminnan edellytyksistä maaseuduilla vuonna 2030? Onko siihen hyvät edellytykset? Saako innostua vai pitääkö olla huolissan? Entä mistä teemoista sinä haluaisit kuulla?

Osallistu Instagram Stories -kyselyyn täällä. (Instagram Stories -kysely uusitaan kahtena päivänä joka viikko heinä-elokuun aikana)
Osallistu nettikyselyyn täällä.