Kestävän kehityksen viikko kokoaa satoja aloitteita ja tapahtumia kestävästä kehityksestä

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään valtakunnallisesti 26.9.-2.10.2022. Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko täynnä tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua kestävyydestä. Viikon aikana eri toimijat tuo maaseudun kestävyysteemaa esille tapahtumien kautta.

On vähintään 125 tapaa tuoda esille ja luoda keskustelua kestävästä kehityksestä, jos on uskoa Kestävän kehityksen viikon uniikkien tapahtumarekisteröintien määrää. Pohjanmaalta valtakunnallisesti levinnyt Kestävän kehityksen viikko, vietetään tänä vuonna valtakunnallisesti ja paikallisilla tapahtumilla kahdeksassa eri maakunnassa ensimmäistä kertaa (Kainuussa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Satakunnassa, Uusimaalla ja Varsinais-Suomessa). Ohjelmaa selatessa löytyy jotain jokaiselle, on työpajoja, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, markkinoita ym. Ajankohtaiset aiheet kuten energia, talous ja hyvinvointi näkyy tapahtumissa. Yhteistä ja erityistä viikon tapahtumissa on into ja tekemisen halu, halutaan oppia ja inspiroida niin paikallisesti kuin laajemmin.

Kestävän kehityksen viikon takaa löytyy maaseutupolitiikan verkosta Kestävän kehityksen viikko - maaseutu edelläkävijänä. Hanketta toteuttaa Svenska lantbrukssällskapens förbund, Suomen kylät sekä Åbo Akademin aluetiede. Tällä yhteisellä hankkeella halutaan tuoda esiin eri tavoilla maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko on myös mahdollisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa myös muita. Ja ennen kaikkea, mahdollisuus yhdessä keskustella kestävämmästä tulevaisuudesta.

Tapahtumaviikko avataan virallisesti avausseminaarilla Maalahdella, Pohjanmaalla 26.9. klo 13–15, tilaisuutta voi myös seurata etänä. Tilaisuudessa puhuu Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Eeva Furman otsikolla ”Myönteinen tulevaisuuskuva kutsuu kestävän kehityksen poluille”. Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Antonia Husberg tuo tilaisuuteen maaseutupolitiikan näkökulmaa, sekä saadaan kuulla eri toimijoilta mitä kaikkea maaseudulla jo nyt tehdään koskien kestävää kehitystä.

Lisätietoja