Kerro tai kuvaa maaseudun arkea – kilpailu avattu!

Tiedote

Päätöksenteko ja palvelujen suunnittelu tarvitsevat asiantuntija- ja konsulttipuheen rinnalle myös maaseudun asukkaan äänen. Kansalaistoiminta ja hyvinvointi –verkosto (KAHVEE) järjestää kirjoitus- ja kuvakilpailun, jolla pyritään vastaamaan tähän tietotarpeeseen.

Millaista on elämä suomalaisella maaseudulla? Mistä hyvinvointi sekä hyvä ja turvallinen arki rakentuvat? Miten maaseutu asuinympäristönä vastaa näihin edellytyksiin?

Päätöksenteko ja palvelujen suunnittelu tarvitsevat asiantuntija- ja konsulttipuheen rinnalle myös maaseudun asukkaan äänen. Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitos, Suomen Kylät ry ja Maaseutupolitiikan neuvoston Kansalaistoiminta ja hyvinvointi (KAHVEE) –verkosto järjestävät yhteistyössä kirjoitus- ja kuvakilpailun, jolla pyritään vastaamaan tähän tietotarpeeseen.

Kilpailulla kerätään ruohonjuuritason tietoa maaseudun arjesta, hyvinvoinnin ulottuvuuksista, palveluiden toimivuudesta ja kehittämistarpeista. Kerättyä tietoa hyödynnetään maaseutupolitiikan Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkoston asiantuntijatyössä sekä Itä-Suomen yliopistossa tehtävässä maaseutututkimustyössä.

Kirjoittamisen tai kuvaamisen tulokulmaa ei ole rajattu. Mukaan toivotaan eri kokemuksia ja näkökulmia maaseudun arjesta. Kilpailussa jaetaan 500 euron palkinto. Kilpailun tarkempi hakukuulutus liitteenä.

Kirjoitukset, kuvat tai videot tulee toimittaa 30.6.2018 mennessä joko sähköpostitse mari.kattilakoski@uef.fi tai maarit.sireni@uef.fi tai postitse Maaseudun arki -kilpailu, Karjalan tutkimuslaitos, PL 111, 80101 Joensuu.

 • Kattilakoski, Mari

  Erityisasiantuntija, Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkosto (KAHVEE) / Itä-Suomen yliopisto

  Email address: etunimi.sukunimi@uef.fi
  Phone number: +358 (0)50 449 4896
 • Sireni, Maarit

  Vastuullinen johtaja, Kansalaistoiminta ja hyvinvointi -verkosto (KAHVEE) / Itä-Suomen yliopisto, Karjalan tutkimuslaitos

  Email address: etunimi.sukunimi@uef.fi

  Yliopistotutkija ja dosentti.