Yhteisten asioiden äärellä – maaseutupolitiikan päivä Suomen.TV-kanavalla 29.10.

Maaseutupolitiikka

Yhteisten asioiden äärellä - maaseutupolitiikan päivässä kokoonnutaan keskustelemaan ajankohtaisista asioista, jotka vaikuttavat maaseuduilla arkeen ja elämään, työhön ja yrittäjyyteen sekä ympäristöön.

Maaseudun yrittäjyys kiinnostaa – mutta ovatko edellytykset kohdallaan?

Kansallisen Maaseutubarometrin 2020 tulokset kertovat, että kolmasosaa suomalaisia kiinnostaa monipaikkainen, maaseutuun liittyvä yrittäjyys. Maaseudulla nähdään runsaasti liiketoimintamahdollisuuksia, toisaalta maaseudun tuotteiden ja palveluiden saatavuutta pidetään yleisesti huonona.

Mitä Maaseutubarometri meille kertoo maaseudun yritysten ja yrittäjyyteen liittyvistä tarpeista ja miten tieto saadaan käyttöön?  

Maaseutubarometrin toisen osan tulokset julkistetaan maaseutupolitiikan päivässä Suomen.TV –kanavalla 29.10. klo 10.00 alkaen. Tule kuulolle ja osallistu keskusteluun.

Voiko koronaepidemia avata uusia mahdollisuuksia harvaan asutulle alueille?

Mitä koronaepidemia on tuonut harvaan asutulle maaseudulle alueiden käytön ja asumisen näkökulmasta? Maaseutupolitiikan päivässä kuullaan katsaus tilanteeseen ennen koronaa ja sen kestettyä noin puoli vuotta. Lisäksi kuullaan näkökulmia koronan vaikutuksista yrittäjyyteen, koulutukseen ja kansalaistoimintaan alueella. 

Koronaepidemian vaikutuksista keskustellaan klo 13.00 alkaen.

Maaseutupolitiikan päivän saattavat loppuun harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän jäsenistä koostuva Hama-raati. Raati keskustelee ja vastaa juontajien kiperiin kysymyksiin. Päivää luotsaavat juontajapari Tarja Lukkari ja Veli-Matti Karppinen maaseutupolitiikan Harvaan asutun maaseudun verkostosta.

Kysymyksiä voi esittää myös paikkariippumattomasti netin kautta. Tervetuloa mukaan yhteisten asioiden äärelle torstaina 29.10 klo 10-11:30 ja 13-15.00!

Tarkempi ohjelma julkistetaan torstaina 22.10.