Maaseudun ja kaupungin välinen vuoropuhelu -webinaari

Maaseutupolitiikka

Vuoropuhelulla parempaa päätöksentekoa.

Webinaarin teemana on maaseudun ja kaupungin välinen yhteys ja vuoropuhelu erityisesti päätöksenteon näkökulmasta. Vieraina Aleksi Koivisto Suomen kylät ry:stä ja erikoistutkija Olli Voutilainen Luonnonvarakeskuksesta.

Aleksi Koivisto Suomen kylistä kertoo maakuntakeskusten otteesta kehittää maaseutualueita. Monipaikkaisessa Suomessa tarvitaan uusia käytänteitä, joilla kehitetään maaseudun ja kaupunkien vuorovaikutusta. Näin on toimittu esimerkiksi Kuopiossa.

Päätökset vaikuttavat eri alueilla eri tavalla. Siksi on tärkeää, että päätösten alueelliset ja maaseutuvaikutukset tunnistetaan hyvissä ajoin niiden valmisteluvaiheessa. Maaseutuvaikutusten arviointi on päätöksenteon ja sen valmistelun avuksi kehitetty menetelmä, jonka avulla voidaan tunnistaa ja ehkäistä tai vähentää kielteisiä vaikutuksia ja vahvistaa myönteisiä. Sen avulla edistetään eri alueiden tasa-arvoa.

Maaseutuvaikutusten arvioinnista on kertomassa Olli Voutilainen LUKE:sta.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tästä (Google Forms).

Tapahtuman tiedot Maaseudun sivistysliiton nettisivuilla.

Ota yhteyttä

  • Kervinen, Kaisa

    HYMY-verkoston erityisasiantuntija, yhteisökehittäjä / Maaseudun Sivistysliitto

    Email address: etunimi.sukunimi@msl.fi
  • Harilahti-Juola, Virpi

    Kehittämispäällikkö, Maaseudun Sivistysliitto

    Virpi vastaa MSL:ssa kuntayhteistyön ja osallisuusteeman kehittämisestä valtakunnallisesti. Tässä kehittämistyössä haetaan aktiivisesti erilaisia kumppanuuden muotoja ja tapoja, joiden kautta maaseudulla asuvien ihmisten hyvinvointia voidaan tukea ja lisätä ihmisten osallisuutta omassa lähiyhteisössään.